måndag 27 juni 2016

Jobblistan

Jag vill också göra den här listan. Nu snodde jag den från DOBRE FUTRO men den fanns lite här och var där ute för några veckor sedan.

Vad ville du bli när du var liten?
Flygvärdinna eller sångerska

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Va? Jag trodde inte att jag skulle bli äldre än 16 när jag var tonåring och jag trodde aldrig att jag skulle behöva jobba.

Gick du någon nishad gymnasielinje?
Nej. Jag ville gå glasblåsare, media eller hotell och restaurang, men det tyckte inte syon. Så jag började på natur, men ville inte prata inför hela klassen på första läxförhöret i fysiken så jag bytt till sam-sam.

Vad hade du för betyg? 
12 kanske. Jag gjorde aldrig mer än vad som krävdes av mig i skolan. Kan inte minnas att jag pluggade eller gjorde läxor i någon större utsträckning innan jag började på universitetet. Dessutom vägrade jag prata inför andra, vilket sänkte mina betyg i de flesta ämnen. Jag fick gå till kuratorn för att få någon sorts hjälp. Allt handlade om ashöga krav på mig själv, vilket jag inte fattade förrän långt senare, så det spelade ingen roll. Och eftersom jag inte kunde vara bäst på allt så sket jag i allt istället. 

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen?
Idrott var det roligaste och bild var inte kul alls, men det enda jag fick MVG i. Franskan skolkade jag ifrån titt som tätt, men fick ändå ett G pga var ju inte korkad, bara svinrädd för att prata inför andra och det gick inte riktigt ihop med att försöka lära sig ett språk.

Utbildade du dig efter gymnasiet? 
Ja, först jobbade jag ett år, men sen flyttade jag till Östersund för att läsa pol.mag. pga satt i elevrådet på gymnasiet(ja, trots tystnaden) och ville bli politiker och förändra världen. Blev supertrött på skolan igen och valde nationalekonomi för det krävde mindre av mig och började jobba som personlig assistent för att inte behöva ta studielån i onödan.

Vilket var ditt allra första jobb? 

Städerska på camping.

Vad har du mer haft för yrken?
Vårdbiträde inom äldrevården, på korttidsboende, på gruppboende och inom hemtjänsten. Personlig assistent, gruppsamordnare, köksassistent och kökschef på Max, valutaväxlingsperon, konsult, third line support på IT-avdelning, testare, administratör på kundreskontra, administrativ person inom revisionsbranschen och Team Leader.

När hamnade du i den banan du är i idag?
När jag blev konsult på Manpower och började jobba på kontor i december 2007. Kanske även när jag började jobba med valutaväxlandet och jag insåg att jag ääälskar att jobbar framför datorn.

När visste du att du var på rätt väg?
Jag vet fortfarande inte om jag är på rätt väg. Jag har ingen aning om vad jag ska bli när jag blir stor.

Vad brukar du får höra att du är bra på i ditt jobb?
Att jag är bra på att dela med mig av min kunskap, vågar vara ärlig och tokig.

Vilka är dina sämsta sidor på arbetet?
Att jag har svårt dölja när jag har en dålig dag och att jag låser mig totalt när jag får dåliga instruktioner för vad jag ska göra när jag har en dålig dag.

Tre saker du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb:

- Att jag gått läskiga utbildningar i hur jag ska prata inför folk, trots att jag är livrädd för utbildningsmiljöer och att prata inför folk.
- Att jag alltid varit mig själv och gjort mitt bästa på alla mina arbetsplatser och att det alltid känts som att jag fått bra respons på mitt sätt att arbeta och vara. 
- Att jag varit/är så prestigelös.


Inga kommentarer: